Nieuws

Het Thora-gedeelte van de week is Bo’ (Exodus 10:12-10:23). We staan deze keer stil bij de sprinkhanenplaag. In de uitleg zullen we zien wat deze plaag met de Eindtijd te maken heeft. Ook leren we over het geduld van God en over het bestaan van vier categorieën mensen…

Een overzicht van de wekelijkse Thora-gedeeltes treft u hier aan. In deze gedeeltes worden de boeken Genesis t/m Deuteronomium uitgelegd met het oog op Yeshua (Jezus) en het werk van de Heilige Geest. Ontvangt u deze liever in de mailbox? Geef u dan hier op.


Regelmatig komen er leringen naar boven, waarin geloochend wordt dat Jezus God is. Dit zijn gevaarlijke dwaalleringen, die velen van de waarheid wegtrekken. De Bijbel getuigt op allerlei plaatsen heel duidelijk dat Jezus God is. Toch zijn de discussies niet altijd gemakkelijk. Ik heb een document geschreven ter verdediging van de Godheid van Jezus, vanuit de Bijbel. Dit kan je helpen om de sterk te staan in de discussie.


Er zijn nieuwe onderwijsdocumenten verschenen rond het thema bekering. In deze documenten worden de volgende zaken behandeld: de neiging van de mens tot het kwade, de redding door geloof en werken, de uitverkiezing en de vrije wil, bekering als vernieuwing van denken en verandering van daden, de dagelijkse bekering, gezamenlijke bekering en de mogelijkheid om af te vallen van het geloof. Bent u nieuwsgierig naar het onderwijs hierover? Kijkt u dan snel verder op de pagina met onderwijsmateriaal!


Dit seizoen verzorg ik een Eindtijdserie van negen studieavonden, die te volgen zijn via het YouTube kanaal In Geest en Waarheid. Heeft u ook vragen over de tijd waarin wij leven? Iedere twee weken verschijnt er een nieuwe video, waarin de Eindtijd vanuit de Bijbel wordt uitgelegd. De volgende thema’s komen aan bod:
1 . Opname van de gemeente
2. Antichrist, vervolging en misleiding
3. Eindtijdoordelen (en waar zitten we nu…?)
4. Bekering van Israël
5. Wederkomst van Jezus
6. Messiaanse Rijk
7. Laatste Oordeel
8. Eerste en Tweede dood
9. Nieuwe hemel en aarde
Nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel verder via de volgende link.