Over Jan-Willem van den Bosch

Man, vader, shofar blazer, docent Bijbel en Hebreeuws, spreker. Dit zijn enkele woorden die bij mij passen. Ik ben getrouwd met mijn vrouw Joceline en samen hebben we twee prachtige kinderen. Ons zoontje heet Azarjah en ons dochtertje Hadassah. Ik vind het heerlijk om tijd met hen door te brengen. Ook zijn zij mijn eerste roeping in het leven.

Enkele jaren geleden werd ik bekend in christelijk Nederland vanwege het blazen van de shofar (ramshoorn). Ik geef regelmatig shofar cursussen in het land. Dat doe ik met plezier. Ik geloof in de kracht van dit instrument. Als de shofar geblazen wordt, gaat daar geestelijke kracht vanuit. Het kan zegeningen vrijzetten, genezing en bevrijding brengen en de geestelijke strijd beslechten. In de Bijbel vinden we heel veel mooie betekenissen van de shofar terug. Daar geef ik graag onderwijs over.

Inmiddels verzorg ik ook al heel wat jaartjes cursussen Hebreeuws. Eerst fysiek en later online. Het Hebreeuws is een prachtige en fascinerende taal van God. Het kennen van het Hebreeuws opent nieuwe diepten in het verstaan van de Bijbel. Keer op keer ontmoet ik enthousiaste groepen studenten, die met het Bijbels Hebreeuws bezig willen zijn. Is dit iets voor jou? Kijk dan verder op de pagina over Hebreeuws!

Daarnaast geef ik onderwijs als kerkelijk werker in de Evangelische Gemeente Hoeksche Waard (EGHW) te Oud-Beijerland. Ik houd ervan om Bijbelstudiematerialen te schrijven en cursussen te verzorgen in de gemeente. Ook ga ik regelmatig voor in EGHW diensten.

Dat brengt mij bij een andere passie, namelijk spreken. Ik geniet enorm van het geven van spreekbeurten. Ik spreek op allerlei plekken in het land en daarbij kijk ik graag over kerkmuren heen. Overal waar de Bijbel serieus genomen wordt, Jezus centraal staat en er ruimte is voor het werk van de Heilige Geest, kom ik graag spreken!